Joomla Template by Create Website

Cherbourg

Hoofdcategorie: Reisverslagen

Donderdag 21 augustus

Op dinsdag 19 aug zijn we vroeg uit Fécamp vertrokken. Er was een mooie rustige zonnige dag met gunstige wind voorspeld, waar wij ons erg op verheugd hadden. We hadden gepland om naar Cherbourg te zeilen. Dat pakte toch anders uit. De belevenis was vooral die van 'wij ploeteren ons door het Kanaal en bevechten elke mijl op wind en stroom'.

  
 
...en weer een
Een bui

Buien, veel wind, regen, niet bezeild. Eindeloos in de Seine Baai rondgehangen en gekruist. Om 10 uur 's avonds aangekomen in St Vaast-la-Hougue, op een heerlijke ankerplaats. Daar waren we al eens eerder. Het weer was inmiddels heel rustig geworden. Het ankeren zelf geeft ons altijd een heerlijk vrij gevoel wat veel vergoedt. Het ontwaken op zo'n plek is ook altijd heel bijzonder. Niemand om je heen, je licht je anker en bent weg. Op woensdag wel het beloofde mooie weer, maar niet bezeild naar Cherbourg. Dus de laatste uurtjes motorsailen tegen de stroom in. In Port Chantereyne waren we al een paar keer met Madeleine en Fandango

Cherbourg

Omdat ons ankerlicht kapot blijkt te zijn moet dat vervangen worden, wat hier heel goed kan. Vandaag is Huib de mast in geweest om één en ander te inspecteren, een zwakke plek in de grootzeilval te verwijderen. Morgen wordt het nieuwe licht gemonteerd. Verder is Huib ook in het water onder de boot geweest omdat er een plastic zak in de schroef gedraaid zat. Leve de milieuvervuiling.

Huib: Net alsof ik hier alle klussen doe... We werken ons allebei 3 slagen in de rondte om de boel een beetje in conditie te houden. 

 

  
 
Nieuwe zakken
Of te timmeren
Altijd wat te naaien
Hits: 4606

Reacties   

#1 Jolanda 30-08-2014 07:14
Dit had ik eerder moeten weten. Wij zijn net terug van onze vakantie uit Normandie. Wij zatten in Aubin sur Mer en zijn een dag dicht in de buurt van Cherbourg geweest. Heerlijk genoten. Nu voor jullie hopen dat er niks meer stuk gaat en jullie rustig jullie tocht kunnen vervolgen.
Heel veel succes en we blijven het verhaal volgen.

Veel liefs Jolanda

Je moet een account aanmaken om een reactie te schrijven.