Joomla Template by Create Website

Fécamp

Hoofdcategorie: Reisverslagen

Maandag 18 augustus

Al een paar dagen liggen we verwaaid in Fécamp. Op vrijdag 15 aug zijn we 's ochtends vroeg uit Dieppe vertrokken, op weg naar Cherbourg. Maar de wind en de stroom dachten daar anders over en bliezen ons in no time naar Fécamp, waar we om 10 uur 's ochtends aankwamen. De zee is nog steeds ruw van alle wind, dus het zeilen is vrij zwaar. Fécamp is een leuk plaatsje, ingeklemd tussen imposante krijtrotsen.

 
 
Lezen op het strand
Havenhoofd Fécamp

Zaterdag was een mooie zonnige dag voor wassen en klussen. Al vanaf het begin van de reis verscheen er dagelijks water in de stuurboord bilge (ruimte onder de vloer). Het bleek zoet water te zijn, dus geen lekkage in de romp gelukkig. Ook als het niet regende liep er water in, dus dat moest uit de waterleiding komen. Dagelijks heb ik tweemaal de zaak drooggemaakt en met mijn neus en de zaklamp in de bilge gehangen om een lek op te sporen. Uiteindelijk zag ik zaterdag een waterspoor verschijnen! In de bilge liggen alle leidingen van electriciteit, diesel, water, radio etc, netjes met tie wraps in een bundel. Dus dat moest allemaal losgemaakt worden en na verder speurwerk vond Huib de boosdoener: een lekkend driewegstuk op een kruispunt van waterleidingen, op zo'n beetje het diepste punt van de boot. Op een zeer ongelukkige, want lastig te bereiken, plek. Toen hij het losmaakte stroomde uiteraard het water de bilge in -op zich niet erg omdat je dat er uit kunt pompen, maar er zat nog 180 liter in de tank, dus dat duurde wel even. Daarna uren gepruts om een nieuw driewegstuk er in te werken. Huib had een prachtig koperen exemplaar in elkaar gezet. Dat leek ons degelijker dan het kunststof ding wat er uit kwam en gebroken was (na overigens op z'n minst 10 jaar probleemloos functioneren). Zaterdagavond zat het erin. Gelukkig namen we ook nog even de tijd voor een tripje door dit aardige plaatsje.

  
  
             
Benedictine
Villa des Roses
Fecamp

 

Zondag was het beestenweer. Overal in het Kanaal en op de Noordzee waren stormwaarschuwingen. Loodgrijze luchten kwamen van zee overgewaaid met pakken wind, in de haven windkracht 7. Dus kun je nagaan hoe dat op zee is. Alle boten liggen hier flink te slingeren. Vandaag is het zonnig, nog flinke wind en fris. Komende week wordt het beter en dan gaan we op weg, richting Cherbourg. 

Hits: 3692

Je moet een account aanmaken om een reactie te schrijven.