Joomla Template by Create Website

Acapulco de Juarez, december 2018

Hoofdcategorie: ROOT

Acapulco de Juarez
Hier in Acapulco moet je een paar dollar per uur parkeergeld betalen om de dinghy ergens aan vast te mogen maken, met het niet denkbeeldige risico dat hij gestolen wordt. Het voor anker liggen in de baai geeft dus teveel problemen om aan de wal te komen en daarom kiezen wij voor een ligplaats in een jachthaven, met prachtig uitzicht over de baai.

Marina Acapulca

Het water hier is niet drinkbaar, dus we zijn erg blij dat onze watermaker het goed doet en we ons eigen heerlijke water kunnen maken. Dat zou ook fijn zijn in Amsterdam, overigens. Acapulco is een levendige stad. Het verkeer is rommelig, het openbaar vervoer geweldig.

    
Kevertaxi
Maxitaxi interieur

In gammele bussen en zogenaamde maxitaxiís kun je voor 40 cent mee. Ze stoppen waar je wilt. Als je op straat loopt, stopt de ene taxi na de andere voor je. Ook die zijn niet duur. Er zijn hier opvallend veel Volkswagen Kevers, in diverse staat van ontbinding, maar vrolijk rondscheurend. De goedkoopste taxi's zijn de blauw-witte VW Kevers. Alles is al in kerstsfeer. In de meeste winkels en restaurants loopt het personeel in kerstpakjes rond en met kerstmutsen op. Lekker in die hitte.

 
Zocalo
Zocalo

 

 

 

 

 

 

 

Het centrale plein, Zocalo, is hèt ontmoetingspunt van de stad. Het wemelt er van de kraampjes met souvenirs en strandspullen. Overal worden zilveren sieraden aangeboden, afkomstig uit het stadje Taxsos in de buurt, waar zilvermijnen zijn. We hadden een grote kerstboom op het plein verwacht, maar die ontbreekt.

           
Clavadista vanaf la Quebrada
Eén van de beroemdste attracties van Acapulco zijn de clavadista, de cliff divers. Aan de Pacific kant van Acapulco rijzen de kliffen hoog op de beroemste klif, la Quebrada, vinden al 80 jaar dagelijks shows plaats van deze cliff divers. Hotel Miramar ligt op een prachtig uitzichtspunt en daar vandaan kun je de duikers goed zien. Wij nemen ruim op tijd plaats in het restaurant, want het Mexicaanse begrip van tijd is rekkelijk. Er verzamelen zich bootjes op het water en publiek op lager gelegen uitzichtpunten. Onder applaus nemen de duikers plaats op de rotsen en duiken er van af. De grootste held duikt het laatst van de hoogste rots af. 35 meter naar beneden, waar hij in onstuimig water terecht komt ...ijzingwekkend.
Diego Rivera, muralist
We rijden langs het huis waar de muralist Diego Rivera heeft gewoond en waar zijn mozaïeken de omheining sieren.
Fuerte de San Diego
We bezoeken het historisch museum wat in het Fort van San Diego is ondergebracht. Dat fort ligt uiteraard op een strategische plek met goed uitzicht over de (toegang tot) de baai. De Spanjaarden dreven belangrijke handel met de Filippijnen en via de Filippijnen met Indochina, moesten hun schepen met kostbaarheden fel verdedigen tegen de Engelse en Hollandse zeerovers. Leve Piet Hein met de Spaanse Zilvervloot.
  
Caleta
 
 
 
Caleta
Rond de hele baai van Acapulco zijn mooie zandstranden. Wij gaan naar Playa Caleta en kijken onze ogen uit. Het is er waanzinnig druk. Op de boulevard vind je uiteraard alle winkels die strandspullen verkopen. Op het strand probeert iedereen iets te verkopen, veel zelfgemaakt voedsel wordt aangeboden. Kunstig gesneden fruit, ijs, limonade, kleding. Er is live muziek van echt koperblazers. Er zijn grote palapaís (strooien daken op palen) met lange tafels waar je heerlijk in de schaduw kunt zitten en lekker kunt eten. Als je ergens zit moet je de masseuses bijna van je lijf slaan. Ook kun je je haar kunstig laten vlechten.Wij weten nog niet of we kerst hier zullen doorbrengen of dat we voordien verder trekken. Waarschijnlijk dat laatste. Onze kerstkaart en onze beste wensen voor het nieuwe jaar komen wel hier vandaan.
Acapulca by night

 

Hits: 2303

Je moet een account aanmaken om een reactie te schrijven.